Startsida / Inlägg

TV: Hur känns en psykos?

av Kristina Edblom

Jag och fotograf Lina Boström-Einarsson träffade Per Torell, förbundsordförande på schizofreniförbundet, tidigare i dag. Han pratade bland annat om hur olika vården för personer med schizofren sjukdom ser ut runt om i Sverige.

– Det är så klart ett jätteproblem, sa han.

Jag fick också testa hur det kan upplevas att ha en psykos. Tillsammans med ett läkemedelsföretag vill de öka kunskapen om vad det innebär att ha en psykossjukdom. Marken skakade, mitt namn ekade, människor jag mötte stirrade på mig, ljuden skar i mina öron, jag var utsatt.

Vad tycker ni, är kunskapen om psykisk sjukdom för låg? Och hur ska vi så fall bäst öka förståelsen?

  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Fred Balke och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB